Terra Forma

diensten

   home   introductie   diensten   werkwijze   projecten   contact   actueel   publicaties

beplantingsplan

Terra Forma is gespecialiseerd in het maken van beplantingsplannen. Op basis van het ontwerp en wensen m.b.t. onderhoudsbehoefte, sfeer, kleur, bloeitijden, e.d., kan een beplantingsplan worden gemaakt. Als de basis van een tuin goed is, kan ook alleen nieuw beplantingsplan voor bijvoorbeeld een border gemaakt worden.

Behalve voor particulieren maakt Terra Forma ook beplantingsplannen in opdracht van hoveniers, collega ontwerpers en tuin- en landschapsarchitecten.

Klik op de plaatjes om foto's van beplantingen in diverse seizoenen te bekijken.

lente
zomer
herfst
winter

Een specialisme is het ontwerpen van onderhoudsvriendelijke beplantingen met een natuurlijke uitstraling. Hiervoor wordt een mix van heesters, vaste planten, siergrassen en bolgewassen gebruikt, afgestemd op de wensen en groeiomstandigheden. Er wordt altijd gestreefd naar een jaarrond aantrekkelijke beplanting, waarbij niet alleen bloemkleur, maar ook vorm, textuur en winterbeeld een rol spelen.

Het beplantingsplan bestaat uit een plattegrond op schaal, met daarop aangegeven de planten(groepen) gecodeerd met cijfers en letters. De bijbehorende plantlijst geeft het vak, nummer, aantal, Latijnse en Nederlandse naam, hoogte, bloemkleur, bloeitijd en specifiek onderhoud per plant weer.

Om zelf de beplanting te kunnen onderhouden is een onderhoudsadvies per plant en een onderhoudsbeschrijving per seizoen toegevoegd.

klik voor volledige tekening
klik voor volledige plantlijst