Terra Forma

diensten

   home   introductie   diensten   werkwijze   projecten   contact   actueel   publicaties

tuinontwerp

Terra Forma ontwerpt tuinen op verschillende schaalniveaus. De projecten variëren van (patio)tuinen en dakterrassen tot landschapstuinen, bedrijfstuinen en tuinen bij instellingen. Wij maken plannen voor particulieren, maar werken ook in opdracht van hoveniers, aannemers en architecten.

De wensen en eisen (waaronder budget) van de opdrachtgever zijn, naast technische factoren als grondsoort, ligging, hoogteverschillen e.d., de belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp. Vanzelfsprekend zijn de architectuur en het interieur van de woning of bedrijfspand, maar ook het omringende landschap bepalend voor de vormgeving.

Een ontwerptekening bestaat uit een plattegrond in kleur op schaal, met ter verduidelijking principedetails, een doorsnede of perspectief. Indien gewenst/nodig verzorgen wij ook constructietekeningen van bouwkundige details. In de toelichting worden de materialen en structuurbepalende beplanting beschreven.

Een goed ontwerp is een investering en verdient zich daarom ruimschoots terug! De tarieven beginnen bij ca. € 250,- en lopen op naar gelang de grootte en complexiteit van de tuin. De precieze kosten voor een ontwerp kunnen worden aangegeven na het eerste vrijblijvende bezoek.

Indien een compleet ontwerp niet nodig is, kunt u ook een afspraak maken voor een tuinconsult ter plaatse. Samen maken we een ronde door de tuin en kunt u alle vragen stellen over inrichting, ontwerp en beplanting. Eventueel wordt ter plekke een globale schets gemaakt, zodat u verder alleen aan de slag kunt. Voor deze service betaald u € 50,00 excl. btw per uur (min. 1 uur), reistijd wordt voor de helft in rekening gebracht.