Ga naar de inhoud

over

Terra Forma werd in 2005 opgericht door Joep Luitjes, die sindsdien bijna 20 jaar als zelfstandig tuin- en beplantingsontwerper werkt. Joep’s passie voor groen begon dertig jaar geleden met een bijbaan in een tuincentrum. Hij volgde zijn roeping en studeerde af in Tuin- en Landschapsinrichting aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Daarna werkte hij bij een tuinarchitectenbureau en verschillende hoveniersbedrijven als hovenier en werkvoorbereider. In 2023 behaalde hij cum laude zijn Planting Design Diploma aan het London College of Garden Design.

Joep heeft een grote passie voor planten. Van kinds af aan was hij al veel te vinden in de natuur en hielp hij in de moestuin van zijn vader. Nog iedere dag leert hij bij door het snel veranderende plantensortiment te bestuderen en kwekerijen, tuinen en openbare projecten te bezoeken in binnen- en buitenland.

De verscheidenheid in natuurlijke landschappen en plantengemeenschappen vormen de grootste bron van inspiratie voor zijn werk. Kenmerkend is daarom het naturalistische karakter van zijn projecten, waarbij de beleving van de seizoenen centraal staat.

Terra Forma staat voor vakmanschap, ambacht, betrokkenheid, oog voor detail en duidelijke communicatie.