Terra Forma

diensten

   home   introductie   diensten   werkwijze   projecten   contact   actueel   publicaties

beplantingsplan

Naast een tuinontwerp is een goed doordacht beplantingsplan minstens zo belangrijk. Uitgangspunten voor het plan zijn (naast standplaatsfactoren zoals grondsoort en lichthoeveelheid) voorkeuren van de opdrachtgever m.b.t. beschikbare tijd voor onderhoud, sfeer, kleur, bloeitijd en het aantrekken van vogels en insecten. Als de structuur / indeling van een bestaande tuin goed is, kan ook alleen een nieuw beplantingsplan voor bijvoorbeeld een plantvak worden gemaakt.

Behalve voor particulieren maakt Terra Forma ook beplantingsplannen in opdracht van hoveniers, collega ontwerpers en tuin- en landschapsarchitecten.

Klik op de plaatjes om foto's van beplantingen in diverse seizoenen te bekijken.

lente
zomer
herfst
winter

Een specialisme is het ontwerpen van onderhoudsvriendelijke beplantingen met een natuurlijke uitstraling. Hiervoor wordt een mix van heesters, vaste planten, siergrassen en bolgewassen gebruikt. Er wordt altijd gestreefd naar een jaarrond aantrekkelijke beplanting, waarbij niet alleen bloemkleur, maar ook bladvorm, textuur, herfstkleur en winterbeeld een rol spelen.

Het beplantingsplan bestaat uit een plattegrond op schaal, met daarop aangegeven de planten(groepen) in kleur gecodeerd met cijfers en letters. De bijbehorende plantlijst geeft het vak, nummer, aantal, Latijnse en Nederlandse naam, hoogte, bloemkleur, bloeitijd en specifiek onderhoud per plant weer. Op verzoek kunnen wij ook een aspectkalender maken, waarop in een schema per maand te zien is wat de sierwaarde van de planten op dat moment is.

Als aanvulling ontvangt u een algemeen onderhoudsadvies per seizoen.

klik voor volledige tekening
klik voor volledige plantlijst