Terra Forma

diensten

   home   introductie   diensten   werkwijze   projecten   contact   actueel   publicaties

tuinontwerp

Terra Forma ontwerpt tuinen op verschillende schaalniveaus, maar bij voorkeur altijd met de beplanting in de hoofdrol! De projecten variëren van (patio)tuinen en dakterrassen tot landschapstuinen, bedrijfstuinen en tuinen bij instellingen. Wij maken plannen voor particulieren, maar werken ook in opdracht van hoveniers, aannemers, architecten en projectontwikkelaars.

De wensen en eisen van de opdrachtgever staan altijd centraal, en zijn daarom naast technische factoren als grondsoort, ligging, hoogteverschillen e.d., de belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp. Aanknopingspunten voor de vormgeving zijn de architectuur en/of het interieur van de woning of bedrijfspand, maar ook het omringende landschap kan een inspiratie vormen.

Na het inmeten en inventariseren van de tuin, wordt een ondergrond gemaakt. Hierna begint het schetsproces en wordt het schetsontwerp aan u gepresenteerd in onze ontwerpstudio. Eventuele aanpassingen worden verwerkt in het definitief ontwerp, een handgetekende ontwerptekening in kleur op schaal, met ter verduidelijking principedetails en een doorsnede of aanzicht. In de toelichting staat een advies voor de te gebruiken materialen en structuurbepalende beplanting zoals bomen en hagen. Een eventuele volgende stap (eigenlijk onlosmakelijk met het ontwerp verbonden) is het beplantingsplan, waarin de plantvakken tot in detail worden uitgewerkt.

De tarieven lopen op naar gelang de grootte van de tuin en complexiteit van het ontwerp. Na afloop van het eerste vrijblijvende bezoek doen wij een prijsopgave voor het te maken plan.

Indien een compleet ontwerp niet nodig is, kunt u ook een afspraak maken voor een tuinconsult ter plaatse. Samen maken we een ronde door de tuin en kunt u alle vragen stellen over inrichting, ontwerp en beplanting. Eventueel wordt ter plekke een (zeer) globale schets gemaakt om u op weg te helpen. Voor deze service betaald u EUR 70,00 incl. btw per uur (min. 1 uur, de reistijd wordt hierbij opgeteld).