Terra Forma

introductie

   home   introductie   diensten   werkwijze   projecten   contact   actueel   publicaties

In 2005 heeft Joep Luitjes vanuit zijn passie voor ontwerpen en planten, Terra Forma - tuinontwerp en beplanting opgericht.

Na het afronden van zijn opleiding Tuin- en Landschapsinrichting aan Hogeschool Van Hall Larenstein, is hij jaren werkzaam geweest in diverse functies bij zowel uitvoerende bedrijven als bij een tuin- en landschapsarchitectenbureau. Recent heeft hij nog succesvol de opleiding Planting Design aan het London College of Garden Design gevolgd, met als resultaat zowel een Distinction als verkiezing tot beste afstudeerproject.

Joep is een echte "plantenman" die het liefst werkt met natuurlijk ogende planten om een stukje natuurgevoel de tuin in te brengen. De focus ligt daarom op het ontwerpen van tuinen en beplantingen met een natuurlijk karakter, waar biodiversiteit en klimaatbestendigheid integraal onderdeel van uitmaken. Met veel gedrevenheid werkt hij aan zowel priv├ętuinen als (semi-)openbare projecten.

Centraal in zijn werk staan: goed luisteren naar de wensen van de opdrachtgever, gebruik maken van de specifieke kenmerken van de plek, gebruiksgemak, rust en seizoensbeleving.

De tuintekeningen maakt Joep op ambachtelijke wijze met de tekenpen achter de tekentafel en daarnaast is hij regelmatig buiten te vinden voor de aanplant of gericht onderhoud van een b(l)oeiend project.