Terra Forma

diensten

   home   introductie   diensten   werkwijze   projecten   contact   actueel   publicaties

borderonderhoud

Beplanting is geen statisch geheel, maar ontwikkelt zich voortdurend. De bedoeling is dat de beplanting zich zo ontwikkelt, dat het gewenste (eind)beeld ontstaat. Terra Forma beschikt over de kennis en ervaring om (eventueel samen met de tuineigenaar) deskundig onderhoud uit te voeren. In principe volstaat een voorjaarsbeurt, eventueel in combinatie met een beurt in september. Het reguliere onderhoud zoals wieden en watergeven kan de tuineigenaar prima zelf verzorgen.

De werkzaamheden bij een voorjaarsbeurt bestaan o.a. uit het snoeien van bomen en heesters, verwijderen oude plantenresten en onkruidvrij maken van de borders, selectief wieden en verwijderen van zaailingen (wat is onkruid?), eventueel verjongen van vaste planten, het opvullen van gaten in de beplanting en het bemesten/mulchen van de borders. In de nazomer (september) is de beplanting volgroeid en is goed te zien waar eventuele ingrepen noodzakelijk zijn. Nu kunnen nog prima gaten worden opgevuld, planten worden verplant en eventueel hele borders worden gerenoveerd. Tijdens deze beurt kunnen ook de hagen en vormbomen vakkundig worden gesnoeid en bemest. Indien gewenst verzorgt Terra Forma ook frequenter, bijvoorbeeld één keer per maand, het onderhoud.

De waarde van professioneel onderhoud wordt inmiddels door veel opdrachtgevers ingezien en zij ervaren het dan ook als zeer positief!